Варення із зелених волоських горіхів
💚
Сезон заготовок в розпалі, і господарки вишукують цікаві нові рецепти консервації. Тож дуже смачне варення з недозрілих горіхів може зацікавити багатьох.
Таке варення готують нечасто, і для цього є причини. По-перше, слід встигнути спіймати момент, коли сировина ще годиться для переробки: для заготівлі годяться ті зелені волоські горіхи, які можна легко проштрикнути. По-друге, зазвичай рецепти здаються надто складними й марудними. Адже варення із зелених горіхів у класичному варіанті передбачає витримування сировини в гашеному вапні. А деякі рецепти ще й вимагають очистити горіхи. Проте, багаторічна практика показує, що можна обійтися й без таких клопотів — варення вийде не таким прозорим і коричневого кольору, але дуже смачним, а сироп за смаком нагадує мед, тож його можна додавати у випічку замість цього солодкого продукту.
До речі, одразу попереджаємо: працювати варто в рукавичках, щоб захистити руки від забруднення, якого потім буде дуже складно позбутися.
Немає коментарів:
Дописати коментар