четвер, 3 вересня 2020 р.

Соціальна адаптація дітей після суворих обмежань карантину

 Вихід з карантину, насправді, це чергова перебудова ритму, а отже і стрес.

Певний період часу ми призвичаювали нашу малечу до обмежень та нових умов безпеки. Зараз поступово виходимо з карантину, тому може виникати певна тривога та хвилювання,
і насправді це теж ок. Адже наші реалії та зміни в середовищі вимагають все нових підходів адаптації, вчергове. Для наших дітей все так само. Єдине, що вони в першу чергу проживають цей період через призму нашого дорослого сприйняти. Тому в цей час так важлива наша підтримка для дітей. Для тих, хто поступово повертається в соціум . Що змінилося, що відчувають наші діти в цих постійно змінних обмежень та поступової свободи? Як подбати про м'яке відновлення звичного ритму ? Як влаштувати комфортні умови, щоб дитина легше справилась з напругою, страхами та вибрала свій темп відновлення? Як безпечно включатись зі своїми дітьми в дитячий соціум ?
Звичайно граючись. Я в своїй роботі використовую театротерапію , та лялькотерапію.

Лялькотерапія – це особлива форма інтерактивного театру, коли гра з лялькою використовується для психологічної допомоги.  Це своєрідна форма адаптації в соціумі дітей після таких стресових умов як карантин.
Презентую вам частинку моєї роботи :






Немає коментарів:

Дописати коментар